Unieke rondvaart over de Poel

AMSTELVEEN – Binnenkort is het mogelijk om een unieke rondvaart over de Amstelveense Poel te maken. Op 14 september – de Historische dag van Bovenkerk – zijn diverse rondvaarten gepland. Voor het Bewonersplatform Bovenkerk en de Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus met medewerking van WSA en diversen sponsors gaat de wens in vervulling om Bovenkerk aan de Poel vanaf het water te laten zien.

Op een open boot zijn 22 zitplaatsen. U kunt genieten van een prachtig uitzicht tijdens deze speciale vaartocht. De rondvaart gaat onder de Kippenbrug door en doet ook de Modderpoel (het water achter de Legmeerdijk) aan. Tevens krijgt u uitleg over dit prachtige stukje Bovenkerk Amstelveen. Voor de eerste vaart is er een plek gereserveerd voor de nieuwe burgemeester. Vertrek haven WSA aan de Handweg nummer 131 Amstelveen.

De rondvaart tickets kosten voor ongeveer een half uur varen tien euro. Dit bedrag komt ten goede aan de actie Help ons uit de brand. De eerste vaart is om 13.00 uur voor genodigden. Daarna zijn er nog 100 tickets in de verkoop. De voorverkoop start op maandag 2 september bij de Urbanuskerk vanaf zeven uur. (Pinnen mogelijk) Voor deze tijd is reserveren niet mogelijk. De voorverkoop gaat op volgorde van binnenkomst. Koffie en thee staan klaar.

Ook is het mogelijk om op 14 september op de Amstelveense Poel te varen in boten voor acht tot tien personen. De eerste vaart is om 11.00 uur uur en de laatste rond 17.00 uur. Die kaartjes kosten drie euro voor een iets kortere route maar nog altijd heel speciaal om mee te maken. Ticketverkoop van deze boten bij de vertrek haven van WSA aan de Handweg nummer 131 Amstelveen. Let op de vlaggen!