Vaccinatiedag voor kinderen en jongeren in Emergohal

AMSTELVEEN – De GGD Amsterdam organiseert op 11 september prikdagen voor kinderen en jongeren in Amstelveen. De uitnodiging daarvoor lag rond 15 augustus op de mat. Ook kinderen en jongeren die eerder een prik niet hebben gehaald, krijgen een uitnodiging. Op de uitnodiging staat waar en wanneer de prik wordt gegeven.

Wethouder Zorg Marijn van Ballegooijen: “Het is heel belangrijk voor de gezondheid van alle inwoners dat jongeren en kinderen zich laten vaccineren. Als zij dat niet doen kunnen ze namelijk anderen besmetten.” 

BMR-DTP-vaccinatie
In 2019 krijgen alle kinderen die geboren zijn in 2010 een uitnodiging voor het halen van twee prikken. De prikken beschermen tegen de ziektes bof, mazelen en rode hond (BMR) en difterie, tetanus en polio (DTP). Beide prikken worden op dezelfde dag gegeven, in iedere bovenarm één.

HPV geboortejaar 2006
Alle meiden die geboren zijn in 2002, 2003 en 2006 krijgen in 2019 een uitnodiging voor het halen van prikken tegen baarmoederhalskanker (HPV prik). HPV staat voor Humaan Papillomavirus. Sommige varianten kunnen baarmoederhalskanker veroorzaken. Het is belangrijk dat meiden beide prikken halen, zodat zij de optimale bescherming krijgen.

Meningokokken 2001-2005 herinnering
Jongeren die zijn geboren tussen 2001 en 2005 en nog geen meningokokkenprik hebben gehaald, hebben daar een uitnodiging voor gekregen. Meningokokkenziekte is een ziekte die je krijgt van een bacterie, de meningokok. Van deze bacterie bestaan meerdere typen. De typen A, B, C, W en Y zijn de bekendste. Sinds 2015 worden ieder jaar meer mensen ernstig ziek door type W. Ook overlijden er ieder jaar meer mensen.  De ziekte komt het meest voor bij jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar. Hebt u een kind in die leeftijd en heeft hij/ zij geen zin om de prik te halen? Ga dan het gesprek aan om hem/haar, broers, zussen, vrienden en vriendinnen te beschermen.

Waar en wanneer?
Jongeren en kinderen uit Amstelveen, zijn op dinsdag 11 september welkom in de Emergohal in Amstelveen. Op de uitnodiging staat de exacte tijd. Komt de tijd niet goed uit? Kijk op ggd.amsterdam.nl voor de mogelijkheden.
Adres: Emergohal, Langs de Akker 3, 1186 DA Amstelveen. Parkeren is gratis.

Nog vragen?
Zie de antwoorden op de meest gestelde vragen op ggd.amsterdam.nl. Voor contact met een arts of verpleegkundige ga naar JouwGGD.nl.