Vanaf 25 augustus nieuwe dienstregeling Connexxion: Bus 199 naar Praam

AMSTELVEEN – Vanaf 25 augustus 2019 gaat er bij Connexxion een nieuwe dienstregeling in. De belangrijkste wijzigingen zet RTVA voor u op een rij. Buslijn 199 die nu van Schiphol Plaza naar Amstelveen Westwijk rijdt, krijgt een nieuwe eindbestemming. De bus zal dan naar de Praam rijden in Waardhuizen. Vanaf daar gaat deze weer terug via Middenhoven, Westwijk met als eindpunt Knooppunt Noord op Schiphol. 

De wijk Middenhoven krijgt hierdoor weer een rechtstreekse verbinding met de luchthaven en ontstaan er vanaf lijn 199 overstapmogelijkheden op lijnen 55, 174, 242, 347 en 348. Door het verlengen van de route zullen op het nieuwe trajectdeel op onderstaande haltes in beide richtingen worden gehalteerd:
Amstelveen, Westwijkplein
Amstelveen, Bertha von Suttnerlaan
Amstelveen, Hammarskjöldsingel
Amstelveen, Burg. Wiegelweg
Amstelveen, Nesserlaan
Amstelveen, Zagerij
Amstelveen, De Eindhoeve
Amstelveen, Middenhoven/Brink
Amstelveen, Praam

De eenzijdige halte Sacharovlaan komt te vervallen. Bovendien zal halte Hammarskjoldsingel in Westwijk voor lijn 199 in beide richtingen worden heropend. Ook op halte Bertha von Suttnerlaan stopt de lijn weer in twee richtingen. Daarnaast start de bus richting Amstelveen voortaan al op P30, zodat voor instappende reizigers tussen P30 en Airport/Plaza direct duidelijk wordt welke zij moeten hebben. In de andere richting eindigt de 199 met vrijwel alle ritten op Knooppunt Noord (Schiphol). Hier kun je zeer hoogfrequent overstappen richting Airport/Plaza en verder. Raadpleeg vanaf 18 augustus de website van Connexxion voor de gewijzigde aankomst- en vertrektijden.

Ook op Schiphol zijn er wijzingen vanaf 25 augustus: 
Op vrijwel elke genoemde lijn wijzigen de aankomst- en vertrektijden. De voornaamste wijziging betreft dat de frequentie op het kerntraject (Knooppunt Noord – Schiphol Airport – P30 v.v.) over het algemeen wordt teruggebracht van 24x per uur naar 18-20x per uur. Op werkdagen rijden de bussen zodoende tussen 5.00 uur en 19.00 een 3-4 minutendienst. Buiten deze tijden en in het gehele weekend wordt er een 5 minutendienst gereden.

Wijzigingen per lijnnummer:

Lijn 180 Schiphol Cirkellijn (met de klok mee), Lijn 181 Schiphol Cirkellijn (tegen de klok in)
De Schiphol Cirkellijn zal een andere opzet krijgen, waardoor lijn 180 (startend op P30) met de klok mee rijdt en lijn 181 de cirkel tegen de klok in rijdt (startend op Knooppunt Noord). Je behoudt als reiziger hierbij de garantie dat bij aankomst op P30 (lijn 180) of Knooppunt Noord (lijn 181) de bus direct doorrijdt richting Airport/Plaza en verder. Dit zal in de meeste gevallen onder een ander lijnnummer geschieden. Deze maatregel zal de reis voor de dagelijkse Schipholreiziger vereenvoudigen.

Lijn 186 Schiphol P30 – Amstelveen Busstation: Lijn 186 naar Amstelveen Busstation start voortaan al op P30, zodat voor instappende reizigers tussen P30 en Airport/Plaza direct duidelijk wordt welke bus doorrijdt als lijn 186.
Lijn 191 Schiphol Knooppunt Noord – Anchoragelaan: Lijn 191 richting Anchoragelaan start voortaan al op Knooppunt Noord, zodat voor instappende reizigers tussen Knooppunt Noord en Airport/Plaza direct duidelijk wordt welke bus doorrijdt als lijn 191. Daarnaast wordt in de ochtendspits de kwartierdienst een uur eerder opgestart, zodat er in de vroege ochtend meer reismogelijkheden ontstaan naar Schiphol-Zuidoost. In de andere richting eindigt lijn 191 op zondag bij P30. Hier kan je vervolgens hoogfrequent overstappen richting Airport/Plaza en verder.

Voor meer informatie over de wijzingen vanaf 25 augustus, zie de website van Connexxion.