Wim Wiertz houdt directie Zonnehuis scherp met columns

AMSTELVEEN – Sinds vier maanden woont de Amstelveense regisseur Wim Wiertz in verzorgingshuis Het Zonnehuis en mag columns schrijven voor het intranet van de directie. Hiermee geeft hij op een humoristische wijze opbouwende kritiek aan het management. “Ik heb op het ogenblik een verschrikkelijk goede verhouding met de directie geloof ik. Ze zijn erg blij met mijn feedback.”

Ook schrijft hij over de bewoners die hij tegenkomt in het verzorgingshuis. Wiertz: “Als je aan het regisseren bent is het één groot feest, en dan kom je hier binnen in een neerwaartse spiraal. Wat ik probeer door te geven aan mijn medebewoners is: pak het positief op, dan heb je nog wat te doen. Sommige mensen gaan helemaal terug in de negativiteit en daar word je niet beter van,” aldus Wiertz.

Wiertz is nog steeds werkzaam als regisseur en heeft een hele gevarieerde carrière achter de rug. Bekijk zijn verhaal in de video.