Aalsmeerbaan twee weken gesloten door werkzaamheden

Schiphol – Luchthaven Schiphol voert tussen zondagavond 29 september en zondagavond 13 oktober geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan de Aalsmeerbaan. Door de werkzaamheden is de baan niet beschikbaar voor vliegverkeer en volgen de vliegtuigen andere routes van en naar Schiphol. 

Tijdens het reguliere onderhoud aan de Aalsmeerbaan vernieuwt Schiphol waar nodig het asfalt en de baanmarkeringen. Er wordt onder andere rubber van de baan verwijderd. Vliegtuigbanden laten bij elke landing een klein beetje rubber achter op de baan. Dat gaat in het asfalt zitten, waardoor het minder stroef wordt. Na een paar duizend landingen wordt het tijd om het rubber te verwijderen. Tijdens het onderhoud worden de lampen van de Aalsmeerbaan gewassen en indien nodig worden lampen vervangen. Het asfalt van de rijbaan wordt vervangen, net als de rijbaanverlichting en afwateringsgoten. Schiphol voert de werkzaamheden uit in samenwerking met Heijmans.

Door buitengebruikstelling van de Aalsmeerbaan wordt het vliegverkeer dat normaal gebruik maakt van deze baan tijdens de werkzaamheden afgehandeld op de Buitenveldertbaan, Zwanenburgbaan of Schiphol-Oostbaan. Welke start- en landingsbaan wordt ingezet is sterk afhankelijk van de windrichting. Het baangebruik zal in de nacht niet afwijken door het onderhoud aan de Aalsmeerbaan.

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. Dit kan via telefoonnummer 020-6015555 of het raadplegen van de website. Onder invloed van het weer en operationele verstoringen kan de planning veranderen.