Albert Heijn en Amstelveenvoorelkaar zoeken Boodschappenhelden

AMSTELVEEN – Steeds meer oudere inwoners van Amstelveen kunnen hulp gebruiken bij het doen van de boodschappen. Albert Heijn en Amstelveenvoorelkaar hebben daarom de handen ineen geslagen en zijn samen op zoek naar mensen die oudere inwoners willen helpen met hun wekelijkse boodschappen: de zogenaamde Boodschappenhelden.

Renate Joon van Amstelveenvoorelkaar vertelt: “Voor veel ouderen is boodschappen doen het uitje van de week. Een manier om onder de mensen te komen. Ook draagt het bij aan het gevoel van zelfstandigheid, wanneer iemand zelf zijn boodschappen in het mandje kan leggen. Maar veel ouderen hebben daar wel een beetje hulp bij nodig. Die hulp bieden de helden van ons Boodschappenteam graag.” Het Boodschappenheldenteam kan echter wel wat uitbreiding gebruiken nu Amstelveenvoorelkaar steeds vaker aanvragen krijgt voor boodschappenhulp. In Albert Heijn vond Amstelveenvoorelkaar een enthousiaste partner.

Anita Gorter, supermarktmanager Albert Heijn Rembrandthof: “De samenwerking tussen Amstelveenvoorelkaar en AH past goed binnen de strategie van AH, de winkel voor iedereen en in dit geval specifiek voor ouderen uit de buurt. Het mooie aan deze actie vind ik dat we de krachten van beide partijen hebben gebundeld. De ouderen komen bij ons boodschappen doen en Amstelveenvoorelkaar werft via AH Helden voor hun Boodschappenhelden-team, op de plek waar het allemaal gebeurt. En dat ook nog eens met 7 AH winkels in Amstelveen. Zo heb je een groot bereik en hopen we Amstelveners enthousiast te maken voor deze campagne en uiteraard nieuwe Helden voor Amstelveenvoorelkaar te mogen verwelkomen.”

De Boodschappenhelden-actie duurt de hele maand oktober in de verschillende winkels van Albert Heijn in Amstelveen. In die maand willen Albert Heijn en Amstelveenvoorelkaar zoveel mogelijk nieuwe Boodschappenhelden vinden. Renate: “We zoeken zowel superhelden, dat zijn Amstelveners die elke week boodschappen doen met een ouder iemand, als flexibele helden, mensen die af en toe tijd hebben om hulp bij de boodschappen te bieden.” Tijdens de actiemaand is het team van Amstelveenvoorelkaar regelmatig aanwezig in de verschillende winkels van Albert Heijn om klanten te enthousiasmeren om Boodschappenheld te worden. Meer informatie is ook te vinden op www.amstelveenvoorelkaar.nl/AH.

Op de foto meneer Dapper: “Dankzij Tineke en de andere helden van Aalsmeer- en Amstelveenvoorelkaar, kan ik nog steeds zelf mijn boodschappen doen bij Albert Heijn. Mijn vaste uitstapje in de week.” (Arjen Vos)