Amstelveen krijgt een echte Santa Run in het Stadshart

AMSTELVEEN – Veel steden kennen al een zogenoemde Santa Run, maar Amstelveen ontbrak nog. Vanaf dit jaar is dat anders, De Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel (RANA) houdt zaterdag 14 december een loopevenement voor kerstmannen. 

De Rotary Santa Run is een fun-run waarbij alle deelnemers, verkleed als kerstman, een parcours (hard-)lopen voor het goede doel. De Santa Run is 2008 begonnen als evenement van Rotaryclub Gorinchem, waarna dit voorbeeld door vele Rotaryclubs is gevolgd.

De Rotary Santa Run werd in 2017 bijvoorbeeld georganiseerd in 52 verschillende steden waarbij de gezamenlijke opbrengst rond de € 400.000 was. Met deze opbrengst werden meer dan 100 goede doelen ondersteund. Rotaryclub Amstelveen-Nieuwer Amstel organiseert de Santa Run 2019 in Amstelveen en heeft als goed doel het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF) uitgekozen.

De warming-up van alle deelnemers wordt 14 december verzorgd door oud-atlete Nelli Cooman. Na deze warming-up zal burgemeester Tjapko Poppens om 15.30 uur het startschot geven en rennen/wandelen alle deelnemende Kerstmannen, Kerstvrouwen en Kerstkinderen een route in en om het centrum van Amstelveen.

Meer informatie via: https://amstelveen.rotarysantarun.nl/

Foto: lhourahane (CC by 2.0)