Amstelveen op zoek naar maker kunstwerk Appie Nouri

AMSTELVEEN – De Vervoersregio is op zoek naar de maker van het kunstwerk van Appie Nouri dat langs het tracé van voormalig sneltram 51 staat. Dat laat kunstenaar Barry Pirovano weten op twitter. De schildering, tussen de stations Marne en Sportlaan, is gebaseerd op een kunstwerk van hem. 

“Vraagje: kan de maker van deze piece zich melden? Al dan niet anoniem, no worries! Amstelveen gaat de metro omleggen, maar wil dit stuk muur bewaren, de gemeente wil niet dat dit verloren gaat. Dus ze vroegen me naar de maker voor overleg,” schrijft Pirovano op twitter.

Lees ook: Kunstwerk ‘Appie Nouri’ langs Amstelveens tracé lijn 51

Tegenover RTVA laat de kunstenaar weten dat de maker naar aanleiding van zijn bericht wellicht al gevonden is. Ondertussen krijgt de gemeente Amstelveen veel complimenten van twitteraars naar aanleiding van het voornemen het kunstwerk te behouden.

Update: De gemeente Amstelveen laat ondertussen weten dat de grond langs de tramlijn onder de Vervoersregio valt. De gemeente juicht de actie toe.

Foto: KaWijKo Media