Amstelveense Susan maakt training van Dam-tot-Damloop

AMSTELVEEN – Susan Peters is nagenoeg blind, maar rende zondag ook van Amsterdam naar Zaandam. Hoewel zij en haar buddy Hennie wel last hadden van de warmte, zijn ze tevreden over het resultaat.

“Ik vond het in het begin wel goed gaan,” vertelt Susan. “Het is toch behoorlijk warm, daar heb ik echt wel last van gehad. Dus ik heb minder hard gelopen dan ik zou willen, maar uiteindelijk hebben we het gewoon gered binnen… in ieder geval binnen de twee uur.”

Lees ook: Amstelveense Susan is blind en rent de Dam tot Damloop

“We hebben gezegd dat we er gewoon een trainingsloopje van maken,” vult haar buddy Hennie aan. “Voor de halve marathon van Amsterdam, want die gaat ze ook lopen.”

Susan en Hennie lopen met een lint tussen hen in. Tijdens het trainen kon Hennie nog duidelijke signalen aan Susan geven, maar zondag werd dat bemoeilijkt door de duizenden mensen die om hen heen liepen.

“Ik zie af en toe wat contouren, maar Hennie heeft mij fantastisch begeleid,” vertelt Susan. “Als we gingen inhalen zei ze ‘iets meer naar links’ en ze zei ook de hele tijd tegen de mensen ‘pas op, pardon, we gaan er even langs’. In de tunnel heb ik haar arm even vastgepakt, omdat daar heel veel trommelaars waren. Anders zou ik haar nooit horen als ze wat zegt.”

Via onze mediapartner NH.