Amstelvener Silvan Overtoom tweede in competitie beste fietsenmaker van Nederland

  Amstelvener Silvan Overtoom is dinsdag 24 september tweede geëindigd in de competitie van beste fietsenmaker van Nederland in het jaar 2019. De wedstrijd is een gezamenlijk initiatief van fietsenvakbeurs VÉLOvak, Tweewieler Academy, Juncker Bike Parts en Nieuwfiets.nu. Door middel van landelijke voorrondes en battles tussen de deelnemers werd de uiteindelijke winnaar bepaald.

Silvan Overtoom is een gediplomeerde en ervaren specialist die samen met Philip Wallage fietsenwinkel Het Fietshuys in Amstelveen runt. Hij is tien jaar bezig in het vak en is vereerd met de tweede plaats bij deze landelijke titel.

“Het is geweldig om zo hoog te eindigen, uiteraard had ik graag als winnaar uit de bus gekomen. Ik zie de prestatie als een bevestiging voor mijn eigen ontwikkeling en die van onze winkel in het Stadshart van Amstelveen,” zegt Silvan. De fietsenmaker startte anderhalf jaar geleden met de gloednieuwe winkel Het Fietshuys in Stadshart Amstelveen.

Het ondernemen en de passie voor fietsen zit al van jongs af aan in het bloed van Overtoom. Op zijn negentiende startte hij al een eigen fietsenwinkel als jongste fietsenmaker van Nederland met een eigen zaak.

Collega’s zijn enorm trots op de behaalde tweede plaats door Silvan en vinden het ook bijzonder dat hij altijd zijn kennis wilt delen met collega-monteurs. “Ik ben enorm enthousiast over het vak en dat leer ik dan ook graag aan anderen. Voor onze winkel zijn wij overigens nog op zoek naar collega monteurs. Hopelijk weet ik ze dermate op te leiden dat zij zelf ook mee gaan doen in deze landelijke competitie,” glimlacht Overtoom.