Amstelveners denken mee over het Oude Dorp

AMSTELVEEN – Het Oude Dorp is de historische kern van waaruit Amstelveen is ontstaan. Het college van Burgemeester en Wethouders wil deze bijzondere plek graag meer historische allure geven. Ontmoeting en verbinding staan hierbij centraal. Alle Amstelveners kunnen sinds woensdag meedenken op denkmee.amstelveen.nl. Het online participatieplatform is sindsdien live. 

Identiteit
De gebiedsontwikkeling van het Oude Dorp is een van de ambities van dit college. Het denken over de identiteit van het Oude Dorp is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van het gebied.

Hoe zou het unieke karakter van het Oude Dorp kunnen worden versterkt? Wat kan beter? Welke bestaande functies, zoals cultuur, horeca, winkels, kantoren kunnen we versterken, welke nieuwe functies kunnen worden toegevoegd? “Het zijn deze vragen die we moeten stellen bij de ontwikkeling van het gebied”, zegt wethouder Gebiedsontwikkeling Oude Dorp Rob Ellermeijer.

Het Oude Dorp is een herkenbare plek in een stukje historisch Amstelveen. “Het is belangrijk dat het een plek wordt, waar het goed toeven is met oog voor de belangen van de bewoners, horeca en andere ondernemers maar ook zeker van de overige Amstelveners die er graag komen”, zegt Ellermeijer. 

Denkmee.amstelveen.nl
Met denkmee.amstelveen.nl (zonder www) worden Amstelveners actief betrokken bij verschillende projecten. Zo kunnen ze makkelijker dan ooit meepraten en ideeën aanleveren.