Armando geëerd in Museum Jan van der Togt

AMSTELVEEN – De gevierde kunstenaar Armando, die in 2018 overleed, zou in september 90 zijn geworden. Ter ere van dit moment zijn op verschillende plekken in het Museum Jan van der Togt schilderijen, tekeningen en keramiek van Armando te zien van 18 september tot en met 17 november 2019. 

Amstelveen was voor Armando een belangrijke plek. Hij woonde jarenlang afwisselend in Amstelveen, Berlijn en Potsdam. Op 18 september, de dag van de opening van de tentoonstelling wordt op het plein voor het museum een beeld van Armando onthuld, geschonken door de Armando stichting aan de gemeente Amstelveen. Ook wordt de bundel Toch gepresenteerd: een bundel samengesteld uit een map met ongepubliceerde gedichten en ultrakorte verhalen die Armando in het laatste jaar voor zijn dood schreef.

Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, Amstelveen. Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.