AVA wil dat gemeente op eigen grond vijftig procent sociaal bouwt

AMSTELVEEN – Op initiatief van Actief voor Amstelveen wordt komende woensdag tijdens de raadsvergadering een motie ingediend  om ervoor te zorgen dat op eigen grond van de gemeente minimaal vijftig procent betaalbare starters & seniorenwoningen of sociale huurwoningen en vijftig procent middeldure huur- en middeldure koopwoningen te bouwen. 

AVA-fractievoorzitter Michel Becker licht toe: “Ondanks alle goede bedoelingen en gezamenlijk opgestelde startnotities, heeft de gemeente door de invloed van onder meer projectontwikkelaars vaak het nakijken bij het aangeboden dure woonaanbod. Het is meer regel dan uitzondering dat, ‘wie betaalt die bepaalt’. Met eigen grond in bezit, bijvoorbeeld zoals nu aan de orde bij bouwproject Landtong, heeft de gemeente de mogelijkheid zelf het woonaanbod te bepalen.”

“Om aan de schreeuwende behoefte van betaalbare starters en seniorenwoningen te voldoen, is het van het grootste belang dat er op bouwgrond in bezit van de gemeente Amstelveen, voor deze doelgroep gebouwd gaat worden,” besluit Becker.

Impressie: project Landtong