AVA wil starters-, senioren- en sociale huurwoningen bij Landtong

AMSTELVEEN – De lokale partij AVA (Actief voor Amstelveen) maakt zich zorgen over de invulling van de nieuwbouwwoningen op het terrein aan de Landtong. Komende donderdag wordt het project in de commissie Ruimte Wonen & Natuur behandeld.

AVA zal vragen gaan stellen over de plannen. “De gemeente Amstelveen is juridisch eigenaar van deze grond en kan hier dus naar eigen behoefte en inzicht bouwen. In de Startnotitie staat de proefverkaveling in oppervlaktes van 60 m2 en 80 m2, waarvan 75% beschikbaar voor middeldure huur. Waarom merken onze inwoners geen verschil in oppervlaktes en prijzen tussen eigen projecten van de gemeente en die van projectontwikkelaars? Op deze manier komen jongeren, ouderen en inwoners met een lagere besteding nog steeds niet in aanmerking voor betaalbare woonruimte,” zegt burgerraadslid Gonnie van Rietschoten namens AVA.