Boekenweek voor Jongeren 2019

AMSTELVEEN – De Boekenweek voor Jongeren is dit jaar van 20 tot en met 29 september. Deze boekenweek is speciaal voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. In de Boekenweek voor Jongeren gaan schrijvers onder andere op Literatour langs scholen. En bij een Boekenweek hoort natuurlijk ook een geschenk: 3PAK, een bundel met korte verhalen van een toptrio auteurs.

Geschenkbundel: 3PAK
In de deelnemende boekwinkel en bibliotheek krijgen jongeren 3PAK cadeau, een bundel met drie korte verhalen, speciaal geschreven voor de Boekenweek voor Jongeren door 3 auteurs die jongeren aanspreken. 21 schrijvers op tournee: Literatour Speciaal voor de Boekenweek voor Jongeren organiseert de Schrijverscentrale een grote schooltournee: de Literatour. Een team van 21 enthousiaste auteurs gaat langs scholen. Daar gaan zij met leerlingen in de bovenbouw van het vmbo, havo en vwo in gesprek over lezen en het schrijven van een boek. Zo worden jongeren direct bereikt op een manier die hen aanspreekt.

Beste Boek voor Jongeren 2019
De tien meest aansprekende boeken van het afgelopen jaar maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. Deze tien worden door een volwassen vakjury speciaal aanbevolen voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Er zijn twee categorie├źn: Oorspronkelijk Nederlands en Vertaald. In elke categorie worden vijf boeken genomineerd.

Young & Awesome Readers Amstelveen
Bij Boekhandel Libris Venstra is er een speciale club voor Young Adult lezers waar eens in de zoveel tijd leuke activiteiten voor worden georganiseerd. Van boekbesprekingen tot filmavondjes, van auteursbezoeken tot sleepovers! Wil je ook een keer langskomen? Kijk dan op www.venstra.nl/yar of stuur een mailtje naar yarclub@gmail.com.