Boekpresentatie Ank Engel over Nederlandse arbeidsmigranten bij Blankevoort

AMSTELVEEN – Bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg 649-651 in Amstelveen vindt op zaterdag 28 september de presentatie plaats van ‘Waar mijn brood is, is mijn vaderland: Nederlandse arbeiders in het Ruhrgebied (1900-1940)’ van Ank Engel.

Waar mijn brood is, is mijn vaderland is niet alleen een studie naar het dagelijks leven van de Nederlandse arbeidsmigranten, maar ook een familiegeschiedenis. Cornelis Broertjes, de grootvader van de auteur, was een van de Nederlandse arbeiders die naar het Ruhrgebied trok. Het boek geeft antwoord op de vraag waarom hij en met hem vele anderen hun heil voor langere of kortere tijd over de grens zochten, meer specifiek in het Ruhrgebied, en werk vonden bij de staalfabrieken en op het platteland.

Ank Engel (1950) studeerde geschiedenis aan de VU in Amsterdam, was veertig jaar werkzaam als docent en vond pas na haar pensionering tijd om haar onderzoek naar Nederlandse arbeidsmigranten af te ronden.

De presentatie begint om 16:30 uur. Er zal gelegenheid zijn om met de schrijver in gesprek te gaan en uiteraard signeert ze graag ook uw exemplaar van haar boek. Voor een hapje & een drankje wordt gezorgd.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl, maar bellen kan ook: 020 6455694.