Boekpresentatie biografie Frans Pointl in OBA Amsterdam

AMSTELVEEN – Eindelijk is het zover: de biografie van Frans Pointl wordt op dinsdag 1 oktober in de OBA aan de Oosterdokskade 143 in Amsterdam gepresenteerd. Schrijver en biograaf David de Poel werkte al met al elf jaar aan het project.

Frans Pointl was al 56 toen hij debuteerde met De kip die over de soep vloog. Hij was te gast bij Adriaan van Dis in de IJsbreker en stal de harten van heel televisiekijkend Nederland. Zijn boek werd een bestseller en Pointl werd in één klap een BN’er. In deze bijzondere biografie neemt David de Poel ons mee in Pointls leven. Daarnaast beschrijft De Poel de laatste jaren van Frans Pointl, hoe hij plotseling ernstig ziek werd en lang moest revalideren. En hoe hij tot zijn laatste ademzucht geestig en ad rem bleef.
Op de vierde sterfdag van Frans Pointl wordt zijn biografie nu dus feestelijk gepresenteerd, een gezamenlijke inspanning van uitgever Nijgh & van Ditmar, de OBA en Boekhandel Blankevoort. Met bijdragen van Vic van de Reijt, Anton de Goede en uiteraard biograaf David de Poel. Achteraf is er de gelegenheid om een drankje te drinken en het boek te laten signeren.
Behalve de biografie, De schrijver die over de soep vloog, verschijnt op die dag overigens ook het Verzameld werk van Frans Pointl. Ook dat boek zal ter plekke verkrijgbaar zijn.

Aanvang 20:30 uur, inloop vanaf 20:00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl, maar bellen kan ook: 020 6455694.