Conditie verbeteren door mee te wandelen met ‘Elke Stap telt’

AMSTELVEEN – In 12 weken tijd uw conditie zo verbeteren dat u moeiteloos kunt meewandelen met één van de plaatselijke wandelgroepen van AmstelveenSport. Dat is in het kort het doel van `Elke stap telt’. Iedere deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau aan hun conditie. U wandelt met Cisca van der Straaten, zij is wandelcoach, beweegdocent en Cranio -sacraal therapeut.

Gezelligheid
Naast het opbouwen van de conditie, is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers samen om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisselen en te wandelen. Zo ontmoet u andere deelnemers en kunt u ook op een ander moment afspreken om samen met iemand te wandelen. De groep zal uit maximaal 16 deelnemers bestaan.

Wandelprogramma
Tijdens het startmoment wordt er een wandeltest afgenomen waarmee uw instapniveau wordt bepaald. Vervolgens krijgt iedereen een individueel opbouwprogramma, dat uit een wekelijks wandelschema bestaat. Aan het einde wordt opnieuw de wandeltest afgenomen om te zien of de conditie verbeterd is. Tijdens een aantal bijeenkomsten zal voorlichting gegeven worden over o.a. een actieve leefstijl, gezonde voeding, juiste wandeluitrusting etc. Een unieke combinatie dus van informatie, sportiviteit én gezelligheid.

Informatiebijeenkomst
Dinsdag 17 september van 14:30 tot 16:00 uur is er een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden in deze cursus. U kunt zich tijdens deze informatiebijeenkomst ook meteen aanmelden. De informatiebijeenkomst is in het MOC gebouw, Lindenlaan 75 in Amstelveen.

Start cursus
Op dinsdag 24 september om 14:30 uur start de cursus. De wandelingen duren van 14:30 tot 16:30 uur en vertrekken altijd vanaf het MOC gebouw.

Kosten
De informatiebijeenkomst is gratis. De cursus ‘Elke Stap telt’ kost € 40,00 inclusief stappenteller (in bruikleen), koffie/thee, een persoonlijk opbouwplan en professionele begeleiding.

Aanmelden
Voor de informatiebijeenkomst en/of de cursus ‘Elke Stap telt’ kunt u zich aanmelden bij Iris Meertens; info@amstelveensport.nl onder vermelding van ‘Elke Stap Telt’, uw voor- en achternaam en telefoonnummer.