Constructie gebouw Hudson’s Bay niet geschikt voor bioscoop

AMSTELVEEN – De constructie van het pand van Hudson’s Bay is niet geschikt om een bioscoop te huisvesten. Dat meldt Stadshart-wethouder Herbert Raat naar aanleiding van vragen van RTVA. Afgelopen weekend werd bekend dat het Canadese warenhuis op omvallen staat in Nederland. Op de facebookpagina van RTVA opperden enkele Amstelveners om dan maar de Pathé-bioscoop te vestigen in het oude pand van de V&D.

De twee betrokken wethouders Raat en Gordon (economische zaken) zijn al langer in overleg met ASR, de eigenaar van het pand. “Het gaat om een belangrijke locatie in het Stadshart en het was natuurlijk al duidelijk dat het niet goed ging met de Nederlandse tak van Hudson’s Bay. Daarom staat voor de gemeente altijd de deur open om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen,” zegt Raat.

Over een eventuele nieuwe invulling is de gemeente positief. “Er staat nu -in tegenstelling tot drie jaar geleden- een aantrekkelijk pand aan het Buitenplein. Daar moeten veel bedrijven interesse in kunnen hebben. Maar uiteindelijk is het niet aan ons om te bepalen wat er gaat gebeuren. Dat ligt natuurlijk ook in handen van de eigenaar.”