D66’er Schilder stopt na anderhalf jaar als gemeenteraadslid

AMSTELVEEN – D66-raadslid Stephanie Schilder stopt als gemeenteraadslid in Amstelveen. Zij wordt opgevolgd door Yousef Ben Idder, die al jaren als burgerraadslid meedraait in de Amstelveense politiek.

In maart 2018 werd Stephanie Schilder gemeenteraadslid in Amstelveen. Stephanie heeft vooral op het gebied van duurzaamheid, milieu en het parkeerbeleid aan de weg getimmerd. “Zo maakt het college van burgemeester en wethouders op haar initiatief werk van groene daken in Amstelveen en heeft zij zich onlangs nog hard gemaakt voor de vergroening van Amstelveense schoolpleinen,” aldus D66.

In een brief aan de burgemeester legt Schilder uit waarom zij stopt als raadslid van de gemeente Amstelveen. ‘Ik heb besloten om mijn lidmaatschap van de gemeenteraad op te zeggen wegens het veelgehoord – en een voor raadsleden gebruikelijke- conflict tussen het raadswerk en het ‘eigen werk”

Schilder oefent professioneel haar passie uit als strafrechtadvocaat. Zij vindt haar professie en haar rol als raadslid in termen tijdsbeslag moeilijk te combineren. Hoewel Schilder in haar brief aangeeft de keuze moeilijk te vinden, zegt zij ook: “Het zijn van gemeenteraadslid is te belangrijk om ‘het er maar bij te doen’. En Amstelveen verdient gemeenteraadsleden die zich tenminste voor de volle 100% inzetten.”

Youssef Ben Idder is Schilders opvolger. Ben Idder is volgens de kandidatenlijst van D66 de volgende verkiesbare kandidaat die een zetel krijgt in de Amstelveense gemeenteraad. Youssef is sinds 2017 D66 burgerraadslid in Amstelveen. In die rol heeft Ben Idder raadsleden in de commissie Ruimte, Wonen en Natuur ondersteund. Hij heeft als burgerraadslid verschillende initiatieven genomen, bijvoorbeeld rondom de betaalbaarheid van buslijn 55 en het tegengaan van zwerfafval. Youssef Ben Idder is 39 jaar. In het dagelijkse leven is Ben Idder Implementatie Manager (Betalingsverkeer) bij de ING voor de zakelijke markt. Over zijn toetreding tot de gemeenteraad zegt Youssef: “Natuurlijk ga ik Stephanie ontzettend missen. Tegelijkertijd heb ik er ontzettend veel zin in om als gemeenteraadslid de D66-idealen in de Amstelveense samenleving te realiseren. Ik ga mijn stinkende best doen om voor inwoners het verschil te maken.”