‘De Drol’ moet een plekje in het Amstelveense groen krijgen

AMSTELVEEN – Als ‘Der Bogen’ van het Amstelveense Stadsplein verdwijnt, zullen veel mensen het kunstwerk niet missen. Dat zeggen verschillende Amstelveners voor de camera van AT5 over het beeld dat mogelijk wordt verplaatst. “Waarom hebben ze dit hier in godsnaam ooit neergezet?”

“Elke Amstelvener, noemt ‘m zo, ‘De Drol’. Dat is het ook net natuurlijk, het lijkt er sprekend op,” reageert een man. “Het staat er, dus dan moet je het er maar mee doen. Het heeft 300 duizend euro gekost. Maar als je het zo ziet staan, geef je er nog geen 50 euro voor.”

“Ik vind het eigenlijk ook best lelijk hoor,” vult een voorbijgangster aan. “Ze zeggen dat dit een viersterrenwinkelcentrum is, maar dan moet je niet zo’n kunstwerk neerzetten, vind ik.”

Cultuurwethouder Herbert Raat (VVD): “Ze zeggen altijd dat je kunst moet gaan leren waarderen. Maar ik vind dat dit kunstwerk op deze plek niks toevoegt aan het plein. Het doet de kunst ook geen goed. Mensen klagen erover.”

Raat heeft de vraag waar het kunstwerk wél zou passen voorgelegd aan ‘mensen die er verstand van hebben’. “Zij zeggen dat het in een groene omgeving moet staan, niet op een plein als dit. Wellicht kunnen we een mooie plek voor het kunstwerk vinden.”

Vorige week werd al bekend dat wethouder Raat, zodra de onafhankelijke Adviescommissie Beeldende Kunst is geïnstalleerd, het idee om het kunstwerk te verplaatsen gaat voorleggen.

Via onze mediapartner NH en AT5