Donderdag 10 oktober Dag van de Duurzaamheid in Schouwburg Amstelveen

AMSTELVEEN – Duurzaamheidspartners, bedrijven, inwoners en de gemeente organiseren op 10 oktober weer de Dag van de Duurzaamheid. Tijdens een afwisselend en verrassend programma in de Schouwburg Amstelveen krijgen inwoners en bedrijven informatie over wat zij kunnen doen aan duurzaamheid. Ook is er een educatief programma voor scholen waar scholieren van groep 7 en 8 kennismaken met de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Verder is er een Duurzaamheidsmarkt, een themasessie ‘Duurzaamheid en aardgasvrij’ en ’s avonds komt als klap op de vuurpijl trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk naar Amstelveen. Hij neemt tijdens een wervelende theatershow zijn publiek vol inspiratie mee in de innovatieve en duurzame wereld van morgen.

Wethouder Duurzaamheid Floor Gordon: “We zien dat duurzaamheid leeft in Amstelveen. Inwoners en bedrijven vragen om informatie over hoe zij kunnen verduurzamen. Ook doen veel inwoners mee met onze collectieve zonnepanelen- en isolatie acties. De collectieve acties van de gemeente en het duurzaamheidsfonds hebben een besparing van 1,5 miljoen kilo CO2 opgeleverd het afgelopen jaar en het plaatsen van meer dan 8000 extra zonnepanelen. Bedrijven, inwoners en duurzaamheidpartners doen enthousiast mee aan de Dag van de Duurzaamheid. De gemeente is actief bezig haar vastgoed te verduurzamen en we kopen duurzaam in. Daardoor is er 48% minder CO2 uitstoot vanuit gemeente-gebouwen door onder andere betere isolatie. Tijdens het Stadgesprek over duurzaamheid kwam onder andere naar voren dat er echt een informatiebehoefte is over wat inwoners zelf kunnen doen. Dus wil je meer informatie, kom dan naar de Dag van de Duurzaamheid in de Schouwburg van Amstelveen.”

Programma Dag van de Duurzaamheid:
Duurzaamheidsmarkt 17.00-20.15 uur
In de foyer van de Schouwburg vindt vanaf 17.00 uur een grote Duurzaamheidsmarkt plaats, waar o.a. leveranciers van zonnepanelen, groene daken en andere innovatieve/duurzame producten het publiek informeren over verduurzamen. Ook zullen specialisten van de gemeente Amstelveen informatie geven over subsidiemogelijkheden. Kom ook duurzame producten proeven.

Themasessie Duurzaamheid en aardgasvrij 19.00-19.45 uur
Het Regionaal Energieloket verzorgt de themasessie ‘Duurzaamheid en aardgasvrij’. Met informatie over wat je nu zelf al kunt doen aan jouw woning.

Theatershow door Futurist Richard van Hooijdonk 20.15-22.00 uur
Hoogtepunt van de dag vindt plaats om 20.15 uur: een wervelende theatershow van trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk, waarin hij ons meeneemt in de innovatieve en duurzame wereld van morgen. Meindert Schut van BNR Nieuwsradio zal na de show een panelgesprek leiden met o.a. Wethouder Duurzaamheid Floor Gordon.