Eerste woning door maatwerkregeling voor Amstelveense

AMSTELVEEN – Een Amstelveense die in aanmerking kwam voor een speciale regeling voor woningzoekenden tussen de 28 en 34 jaar, heeft maandag de sleutel gekregen van een huurwoning. Ze ondertekende het huurcontract in aanwezigheid van wethouder Wonen Rob Ellermeijer.

“Dat we nu de eerste sleuteloverdracht hebben is een mooi resultaat”, zegt Ellermeijer. “We hopen dat we binnenkort meer woningzoekenden via directe bemiddeling met deze maatwerkregeling aan een woning kunnen helpen.”

De zogenoemde ‘Maatwerkregeling voor 28-34 jarige woningzoekenden’ is een samenwerking van de gemeente met woningcorporatie Eigen Haard en bedoeld om jongvolwassen actief naar een woning te begeleiden. Deze groep zoekt al jaren actief naar een woning en dreigt tussen de wal en het schip te raken omdat ze na hun 28ste verjaardag niet meer in aanmerking komen voor het huren van een woning met een tijdelijk jongerencontract.

De gemeente deed in maart een oproep aan de jongvolwassenen zich te melden. In juli bleek dat er 37 Amstelveners voldoen aan de criteria. Zij krijgen eenmalig nu een passende sociale huurwoning aangeboden. De gemeente heeft met Eigen Haard afgesproken dat dit jaar de eerste woningen beschikbaar komen voor deze maatwerkregeling. Degenen die het langst ingeschreven staan bij WoningNet worden het eerst geholpen. De rest is vanaf volgend jaar aan de beurt.

De maatwerkoplossing voor deze specifieke groep is onderdeel van de Uitvoeringsregels Wonen Amstelveen 2018. Deze regels zijn sinds februari 2019 van kracht.