Einde vaarseizoen pontjes over de Amstel

AMSTELVEEN – Fietsers en wandelaars kunnen op zondag 29 september voor de laatste keer dit jaar met de veerpontjes de overtocht maken over de Amstel. Met de start van de herfst is het vaarseizoen voorbij en gaan de pontjes tot volgend voorjaar de winterstalling in.

Tussen de Kalfjeslaan in Buitenveldert en de Ouderkerkerdijk in Watergraafsmeer kun je de pontveer De Smient nemen. Het pontje De Fuut vaart tussen Amstelveen en de Ronde Hoep, ter hoogte van de Nesserlaan. Wandelaars en fietsers kunnen op zondag 29 september van 12:00 tot 18:00 uur nog gebruik maken van de pontjes. De overtocht kost 1 euro per persoon.

De Ronde Hoep is ook te bereiken vanaf Amsterdam-Zuidoost via het pontje de Koet. Dit zelfbedieningspontje over het riviertje Holendrecht is het hele jaar door in de vaart.

Groengebied Amstelland ligt tussen Amsterdam Zuidoost, Ouder-Amstel, Amstelveen en Diemen. De pontjes zijn in het beheer van Groengebied Amstelland www.groengebied-amstelland.nl.