Flitsagent treft naastenliefde in Albert Heijn Amstelveen

AMSTELVEEN – Agent Jeroen Heuts van het team Verkeer van de politie Amsterdam-Amstelland was woensdag een dagje actief in Amstelveen. Naast dat er natuurlijk een aantal mensen op de bon werd geslingerd, was de Amstelveense naastenliefde toch die hij opmerkte toch het hoogtepunt van de dag.

Heuts trof tussen de controles door in een Amstelveens filiaal van Albert Heijn een oude man die net te weinig geld had om zijn boodschappen af te rekenen. “Hij moest de keuze maken wat hij achterliet en hij koos een pak sap. Een Pools meisje achter hem rekende het pak sap af en gaf het aan de man. Hij bedankte haar met betraande ogen,” twittert de politieman.

Overigens kreeg de agent ook zelf te maken met behulpzame Amstelveners. “Jochie, doe jij wel een jas aan, het regent,” riep een oude dame tegen hem op de Groenelaan terwijl hij samen met een collega op snelheid stond te controleren. “Ja mevrouw, u heeft nog gelijk ook,” antwoordde Heuts met de hashtag #luisterennaarwijkbewoners.

Oh ja, en er zijn natuurlijk ook nog wat snelheidsovertredingen geconstateerd. Op de Groenelaan werd een keer 22 kilometer per uur te hard gereden. Op de Beneluxbaan werd dertien te keer te hard gereden terwijl een marge van 30 kilometer per uur werd aangehouden.