Formele goedkeuring verdelen vluchten tussen Schiphol en Lelystad Airport

SCHIPHOL – De Europese Commissie heeft formeel ingestemd met de regeling die het mogelijk maakt om vluchten te verdelen tussen Schiphol en Lelystad Airport. Het besluit is vandaag bekendgemaakt en zal binnenkort worden gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Unie, meldt het dagelijks bestuur van de EU.

Begin deze maand lekte het conceptbesluit van de commissie al uit nadat de lidstaten akkoord waren gegaan met de regeling. Daarmee werd één van de belangrijkste hobbels voor het opengaan van de vernieuwde luchthaven genomen.

De luchthaven in Lelystad, die vakantievluchten van Schiphol moet overnemen, zou aanvankelijk al in 2020 open moeten gaan, maar dat moest mede door het uitblijven van toestemming uit Brussel worden uitgesteld.

Foto en tekst via NH/Doron Sajet