Frénk van der Linden: ‘Mensen moeten meer lúllen met elkaar’

AMSTELVEEN – Afgelopen maandag is ‘AmstelveenSpreekt’ gelanceerd, een platform waarin talkshow BV Amstelveen, Stichting Stadsverhalen en iMove hun krachten hebben gebundeld om maandelijks bij Boekhandel Venstra een show te organiseren.

Talkshow BV Amstelveen trapte het seizoen af met een gesprek waarin Wethouder Marijn van Ballegooijen een lans brak voor meer verbinding in de stad. Hij zegde spontaan € 5000,- toe voor het organiseren van een ouderenkerstdiner. Journalist Frénk van der Linden was ook te gast en zei allergisch te zijn voor het woord verbinding. “Ik noem het liever ‘lullen’. Mensen moeten meer lúllen met elkaar. Ga gewoon naar je buren van vijf deuren verderop en nodig ze uit voor het eten. Dat vind ik ook niet altijd makkelijk, hoor. En we moeten meer vrijen met elkaar”, aldus de documentairemaker.

De eerstvolgende shows van AmstelveenSpreekt zijn al gepland. Op 10 oktober verzorgt BV Amstelveen een show met futurist Richard van Hooijdonk en journalist Meindert Schut ter gelegenheid van de Dag van de Duurzaamheid. Aanmelden kan HIER. Op 28 oktober organiseert iMove het gesprek ‘Hoop in een cynische tijd’, onder leiding van filosoof Gerko Tempelman. Aanmelden kan HIER . Meer informatie: amstelveenspreekt.nl. Wie hulp wil bieden bij de organisatie van het kerstdiner kan een mail sturen naar info@amstelveenspreekt.nl.