Halloween Hondentocht 2019: Honden en bazen lopen sponsortocht voor opleiding geleidehonden

AMSTELVEEN – KNGF Geleidehonden organiseert op zaterdag 26 oktober de derde editie van de Halloween Hondentocht. Een wandeltocht door het schemerige Amsterdamse Bos met uitdagende en spannende activiteiten voor hond én baas. Honderden honden helpen hiermee de opleiding van geleidehonden mogelijk te maken.

Met alweer de derde editie is de Halloween Hondentocht inmiddels een begrip. Elke hond, vanaf één jaar oud, mag meelopen en krijgt een verlichte halsband. Míts hij is gesponsord voor minimaal € 50.
‘Iedere dag weer staan blindengeleidehonden, autismegeleidehonden, assistentiehonden en buddyhonden klaar om hun bazen te helpen en hen een deel van hun zelfstandigheid terug te geven. Om dat te bereiken, volgen zij een intensieve opleiding’, vertelt Meta Neeleman, directeur van KNGF Geleidehonden. ‘We kunnen onze honden deze opleiding geven met behulp van de donaties die we krijgen. Mede dankzij de opbrengst van de Halloween Hondentocht kunnen er nog meer mensen met een beperking profiteren van de hulp van een professioneel getrainde hond.’

Sfeervolle belevenis
De Halloween Hondentocht is een spektakel van 5 kilometer lang. Van het begin tot het einde worden de deelnemers verrast met spannende activiteiten en belevenissen. Langs de stijlvol verlichte route, maar ook op het start- en finishterrein (het Arenaterrein van het Amsterdamse Bos). Geheel in de sfeer van Halloween leren professionele trainers de honden een trucje, waarmee ze een lekkere hondensnack kunnen verdienen. Zombies serveren een overheerlijk glaasje drakenbloed en de deelnemers kunnen langs de route marshmallow roosteren.

Inschrijven en meer informatie
Er kunnen maximaal 400 honden meelopen, vol is vol! Wie durft, wordt verrast met een gezonde dosis spanning. Evengoed is de tocht geschikt voor kinderen. Per hond mogen er vier deelnemers aansluiten.

Meer informatie over deze bijzondere sponsorloop staat op geleidehond.nl/hondentocht. Via deze link kunnen deelnemers zich ook inschrijven voor de Halloween Hondentocht. De inschrijving sluit op 20 oktober.