‘Lelystad Airport klaar om vluchten van Schiphol over te nemen’

AMSTELVEEN – Lelystad Airport is zo goed als gereed om open te gaan en een aantal vluchten van Schiphol over te nemen. Dat heeft Hanne Buis, directeur van Lelystad Airport, aan de bestuurders van Schiphol-gemeenten, Amstelveen, Aalsmeer en Haarlemmermeer gemeld bij hun werkbezoek aan Lelystad Airport op maandag 23 september.

Het bezoek vond plaats op initiatief van burgemeester Ina Adema van gemeente Lelystad. De regiobestuurders werden bijgepraat over de ontwikkelingen rond Lelystad Airport en kregen een rondleiding door de gebouwde terminal.

Voor gemeente Amstelveen, maar ook Aalsmeer, is verdere groei van luchthaven Schiphol geen optie meer. Amstelveen vindt dat de huidige afspraken om hinder voor de regio te beperken eerst moet worden nagekomen. De gemeente en Schiphol hebben afgesproken om samen te werken aan concrete maatregelen om de hinder te beperken en de leefomgeving te verbeteren. Naast korte termijn maatregelen, zoals beperking van het aantal nachtvluchten en minder vluchten vanaf de Buitenveldertbaan, wil de gemeente dat het besluit om vluchten te verspreiden over meerdere luchthavens in Nederland zo snel mogelijk wordt uitgevoerd. Volgens de gemeente kan niet alle overlast terecht komen op het dichtstbevolkte gebied van Nederland.

Op de foto v.l.n.r.: Nelleke van Bezooijen,  Directiesecretaris Lelystad Airport, Robbert-Jan van Duijn, wethouder Schiphol Aalsmeer, Gido Oude Kotte, burgemeester van Aalsmeer, Ina Adema, burgemeester van Lelystad, Jurgen Nobel, wethouder Schiphol Haarlemmermeer, Tjapko Poppens, burgemeester van Amstelveen en Hanne Buis, directeur Lelystad Airport.