Lezing over Notre-Dame de Paris en de restauratie

AMSTELVEEN – De wereld keek op 15 april van dit jaar ademloos toe hoe één van de meest iconische kathedralen van Europa in lichterlaaie stond. Kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin vertelt op donderdag 12 september in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein over welke delen er precies zijn ingestort en over wat er nog over is van de kunstschatten, beelden en glas-in-loodramen. De Notre-Dame zal in de komende jaren volledig gerestaureerd worden en Krysztof belicht voor welke uitdagingen de restaurateurs komen te staan.

Wat is het belang van de kathedraal voor de cultuur? In welke traditie is ze gebouwd? Welke religieuze en kunstschatten herbergt ze en wat is er nu nog van over? Dit zijn de kernvragen van de lezing. De architectuur van andere Noord-Franse kerken komt ook aan bod.

Krzysztof Dobrowolski-Onclin is cum laude afgestudeerd in de kunstgeschiedenis en Franse letterkunde en heeft aan de universiteiten van Amsterdam, Parijs en Krakau gestudeerd.

Donderdag 12 september, van 14:30 tot 16:30 | Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Kosten: €12,50 (leden) €19 (niet-leden).

Kaarten voor deze lezing kun je bestellen via de website van Bureau Boeiend