Markt naar Rembrandtweg bij tijdelijke verplaatsing

AMSTELVEEN – De Amstelveense weekmarkt zal bij tijdelijke verplaatsing niet meer verhuizen naar Handelsplein, Handelsweg en het evenemententerrein bij de Stadstuinen. Het voornemen is er al om de markt definitief naar de Rembrandtweg te verplaatsen, maar in aanloop daarnaartoe zal er bij evenementen zoals de Kerstmarkt en het Diwali-festival worden uitgeweken naar het verlengde deel van de Rembrandtweg. De beslissing is genomen naar aanleiding van klachten van marktkooplui. Zij gaven aan omzetverlies te lijden bij de jaarlijkse en tijdelijke verplaatsing van de markt tijdens kerstmarkt en festivals.

De weekmarkt is al zolang het Stadsplein bestaat een obstakel om het plein gezelliger te maken door plaatsen van meer groen en bijvoorbeeld kiosken. De verplaatsing naar de Rembrandtweg zorgt ervoor dat de grote kale rode vlakte een make-over kan krijgen.

De gemeente liet ook de biologische markt op dinsdag in het Stadshart tussen Binnenhof en Rembrandthof onder de loep nemen in overleg met marktondernemers. Deze markt kan een boost gebruiken en uitbreiden. De nadruk komt te liggen op duurzame en biologische producten en de markt gaat volgend jaar Boerenmarkt Amstelveen heten.