Muzikale Vesper in Kruiskerk over ‘geluk’

AMSTELVEEN – De eerste muzikale vesper van dit seizoen vindt op zondag 29 september plaats in de Kruiskerk. In deze muzikale vesper zijn gedichten en muziek te horen rond het thema ‘gelukkig zijn’.

Neerlandica en filosofe Bettine Siertsema laat poëzie horen die vanuit verschillende perspectieven – schepping, harmonie, geloof, vertrouwen – ‘geluk’ beziet. De cantor-organist van de Kruiskerk, Henk Trommel, heeft rond dit thema twee cantates van de barokke componist Dietrich Buxtehude uitgekozen: Der Herr ist mit mir en Jesu, meine Freude. Solistische medewerking verlenen de sopraan Nienke Oostenrijk en de bas Matthijs Mesdag. De Vesperscantorij zingt de koordelen, daarbij begeleid door een barokorkest met strijkers, basso continuo en fagot.

Zondag 29 september, aanvang 17.00 uur. De kerk is open vanaf 16.30 uur. Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a in Amstelveen. De toegang is vrij. Na afloop is er een collecte bij de deur. Meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.