Partnercursus ‘Samen omgaan met een chronische ziekte’

AMSTELLAND – Hoe ga je samen om met een chronische ziekte en wat betekent dit voor jezelf en je partner, hoe neem en houd je samen de regie? Vanaf 2 oktober biedt Mantelzorg & Meer mantelzorgers en chronisch zieke partners een praktische cursus. Doel: samen het leven aangenamer maken.

In acht wekelijkse bijeenkomsten volgen de chronisch zieke en de partner apart een programma. Wel op dezelfde plaats en datum en hetzelfde tijdstip. De groep bestaat uit maximaal acht personen, begeleid door een gecertificeerde trainer.

Inhoud: De cursus heet PPEP4ALL, dit staat voor Patiënt Partner Educatie Programma voor Alle chronische aandoeningen. Dit is een zelfmanagementprogramma voor mensen met een chronische ziekte en zijn of haar partner/mantelzorger. Het biedt handvatten die de kwaliteit van leven positief beïnvloeden.

Onderwerpen: Wat betekent de ziekte in het dagelijks leven, omgaan met stress, angst en depressieve gevoelens, het nut van ontspannende activiteiten, communicatie, eigen netwerk.

Locatie: Werkcentrum Spoorzicht, Luzernestraat 43, Nieuw Vennep 10.30 tot 12.00 uur.

Voor wie: De training is bedoeld voor mantelzorgers en hun partners uit Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Informatie en aanmelding: Voor meer informatie over de cursus en aanmelding kijk de agenda op de site.

U kunt contact opnemen via 020 333 53 53, info@mantelzorgenmeer.nl of www.mantelzorgenmeer.nl.