Plaatsing beeld “Drie kleine kleutertjes” in Keizer Karel Park

AMSTELVEEN – Het afgelopen jaar schreef Karin de Koning van SAKB Ateliers een aantal verhalen over bestaande kunstwerken in het Keizer Karelpark. Tijdens haar speurtocht stuitte zij op een verdwenen kunstwerk, de “Drie kleine kleutertjes”, gemaakt door de Amsterdamse beeldhouwer Hubert van Lith (1908-1977). Dit beeld stond vroeger aan de Notenlaan nabij het vm. Nova College ROC en stond een lange periode in depot bij de gemeente. Het Platform Keizer Karelpark heeft het initiatief genomen om op 27 september tot herplaatsing van het beeld in de wijk te komen.

Tussen 12.00 en 14.00 uur vindt dit plaats op het driehoekige grasveldje voor het Palet, hoek Benderslaan-Van der Leeklaan. Wethouder Herbert Raad zal het beeld onthullen en vrijwilligers van SAKB Ateliers staan met ezels en tekenmaterialen klaar om toekomstige buren van het beeldje en anderen uit te nodigen het beeld na te schetsen.

Het belooft een echt Burendagfeestje te worden. U bent van harte welkom!

De verhalen van Karin de Koning  zijn te lezen op de website: http://www.keizerkarelpark.com/verhalen-uit-de-wijk/