Politie mist nog elk spoor van dader moord Derk Wiersum

AMSTELVEEN – De politie mist nog elk spoor van de dader die de moord op advocaat Derk Wiersum in Buitenveldert heeft gepleegd. Dit bleek dinsdagavond bij de uitzending van Opsporing Verzocht. Getuigen hebben de moordenaar de hoek zien omgaan, maar daarna is er geen informatie over de vluchtroute.

Van Wiersum werd zoals bekend woensdagochtend 18 september rond 7.40 uur doodgeschoten voor zijn woning aan Imstenrade. Ondertussen is er een groot opsporingsteam op de zaak gezet, maar dit heeft tot op heden nog weinig opgeleverd. De politie is daarom op zoek naar getuigen of mensen die voorafgaand aan de moord opmerkelijke zaken hebben waargenomen in Buitenveldert. Elke tip kan helpen, de politie ontvangt liever een tip te veel dan geen tips.

Het signalement van de dader is summier. de politie gaat er vanuit dat de man tussen de 20 en 25 jaar oud is. Verder heeft hij een slank postuur en is zo’n 1.75m lang. Die ochtend was hij helemaal in het zwart gekleed. Doordat hij een capuchon droeg, is er helaas geen duidelijk signalement van zijn huidskleur of gezichtskenmerken.

Derk Wiersum was advocaat van de kroongetuige in het proces tegen Ridouan Taghi en Saïd Razzouki; de meest gezochte criminelen van ons land. Voor beide mannen geldt dat er een beloning van 100.000 euro is uitgeloofd voor de tip die tot aanhouding leidt.

Tipgevers kunnen ook vertrouwelijk spreken met Team Nationale Inlichtingen of anoniem een tip achterlaten bij Meld Misdaad Anoniem. Meld Misdaad Anoniem hoort niet bij de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079-3458999