Poppentheater locatie voor actieavond Amstelveense wooncrisis

AMSTELVEEN – De Amstelveense fracties van de SP en GroenLinks nodigen de bewoners van Amstelveen uit om mee te praten over de wooncrisis in Amstelveen. Op donderdagavond 26 september is er een bijeenkomst die wordt gehouden in het poppentheater. 

“De SP en GroenLinks laten bij elk nieuw woningbouwproject, dat behandeld wordt in de gemeenteraad en waar de focus weer ligt op ‘duurdere’ woningen, van zich horen. Na jaren van politieke druk lijken alle partijen nu het probleem in te zien van een tekort aan betaalbare (huur)woningen: Amstelveense jongeren die hun stad noodgedwongen moeten verlaten, wachtrijen van meer dan twaalf jaar op sociale huurwoningen, huurprijzen die te snel stijgen, huurders die niet rond kunnen komen omdat de huurlasten te hoog zijn, of mensen die graag zouden willen doorstomen naar een passendere woning maar niet voor de hoofdprijs. Ondanks dat het probleem voor iedereen duidelijk is, nemen de coalitiepartijen volgens GroenLinks en SP dit probleem niet serieus en komen ze niet met adequate lange termijn oplossingen,” zeggen de twee partijen eensgezind.

De partijen die samen geen meerderheid hebben in de gemeenteraad willen daarom de Amstelveners mobiliseren om samen voor het belang van betaalbare woningen op te komen. Deze actie begint met een informatieavond die als doel heeft om informatie, ervaringen en ideeën met elkaar uit te wisselen om concrete actie en verandering op het Amstelveense woonbeleid tot stand te brengen. Raadsleden van beide partijen zullen aanwezig zijn, evenals enkele experts op dit beleidsgebied. “Maar het is vooral de bedoeling om de inwoners een stem te geven,” laten de SP en GroenLinks weten.

Om 19.00 uur zijn geïnteresseerden welkom in de zaal van het Amstelveens poppentheater. Locatie: Wolfert van Borsselenweg 85a.