Red Ball Express: historische rondrit originele voertuigen uit WOII

AALSMEERDERBRUG / DE KWAKEL – De 18e editie van de Red Ball Express wordt op zaterdag 28 september verreden. De rit, met originele voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, wordt georganiseerd door het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug i.s.m. Keep Them Rolling. Ze zullen onder andere door vele buurtschappen met soms smalle wegen en dijken rijden. De route is zo’n 80 km en de voertuigen passeren ook vele plaatsen die enige betekenis hebben gehad in de Tweede Wereldoorlog.

Het vertrek bij het museum staat gepland om 10.00 uur. Halverwege de route is een tussenstop op het Evenemententerrein in De Kwakel waar het publiek kennis kan maken met de voertuigen en de bestuurders. Zo zijn er o.a. Jeep, Dodge, GMC, Chevrolet, Studebaker en Ford bij de voertuigen maar ook de legendarische Harley Davidson en BSA-motoren te bewonderen. De deelnemers zijn veelal in kleding passend bij het voertuig en uit de periode 1940-1945.

De voertuigen zijn naar verwachting om 12.00 uur in De Kwakel. Burgemeester Heiligers van de gemeente Uithoorn zal namens de gemeente aanwezig zijn om de deelnemers welkom te heten. Natuurlijk is er weer een moment van herdenking. Dit jaar bij de Anne Frankboom in het Egeltjesbos in De Kwakel. Deze locatie wordt sinds het planten van de boom gebruikt als een herdenkingsplaats voor Dodenherdenking op 4 mei in De Kwakel. Halverwege de tussenstop zal een delegatie van CRASH en KTR, samen met de burgemeester Heiligers bij de Anne Frankboom een korte ceremonie houden en een bloemstuk plaatsen. Dit zal rond 12.45 uur plaats vinden. Iedereen is daarbij van harte welkom.

Het vertrek voor het tweede deel van de historische rondrit van de Red Ball Express staat gepland om 13.30 uur waarna ze weer terugkeren bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug.

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is geopend op woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en de 2e zondag van de maand ook van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang bedraagt € 5,00 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang. Het museum is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in 1436 BM Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout).

Voor meer informatie: www.crash40-45.nl, Instagram of de Facebookpagina.