Schiphol-minister Van Nieuwenhuizen bezoekt Amstelveen

AMSTELVEEN – Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, heeft maandagmiddag een bezoek aan Amstelveen gebracht. In Villa Randwijck, pal gelegen onder aanvliegroute van de Buitenveldertbaan, sprak zij met bewoners, ondernemers en lokale politici over Schiphol. Van Nieuwenhuizen bezocht al eerder Uithoorn, Amstelveen en vanochtend Haarlemmermeer. 

De minister stond ook de lokale pers te woord nam daarbij ook de tijd voor RTVA. Van Nieuwenhuizen vroeg de bewoners en ondernemers om advies en stelde vooral de vraag centraal wat ze zouden doen als zij in haar stoel zouden zitten.

De Schiphol-minister stelt zich empathisch op en heeft begrip voor de situatie waarin de bewoners zich bevinden. “Over nieuwe onderzoeken omtrent ultrafijnstof wisten we 10 jaar geleden nog niet. Ik vind het terecht dat de mensen de zorgen die ze over hun gezondheid hebben vandaag ook naar voren hebben gebracht.”