Stadshart en gemeente helpen Amstelveners op weg naar werk

AMSTELVEEN – Stadshart Amstelveen heeft dinsdag samen met Gemeente Amstelveen en 360° Philosophy Management het startsein gegeven voor URW for Jobs Amstelveen.

URW for Jobs Amstelveen helpt mensen uit Amstelveen en omgeving aan een werkplek in de retail- en hospitalitybranche. Daarnaast worden werkgevers geholpen met het vervullen van hun vacatures. Acht geselecteerde kandidaten kwamen dinsdag bijeen voor een retailworkshop en rondleiding door het winkelcentrum om kennis te maken met de ondernemers. De deelnemende ondernemers zijn onder meer de Bijenkorf, Swarovski, Albert Heijn, FEBO, McDonald’s en BLVD Café.

URW for Jobs is een intensief coachingsprogramma van drie maanden. Geselecteerde werkzoekenden die bekend zijn bij Gemeente Amstelveen worden gekoppeld aan beschikbare vacatures. De geselecteerde kandidaten krijgen vervolgens een opleidingsprogramma aangeboden door 360° Philosophy Management, waarbij de focus ligt op het ontwikkelen van technische en persoonlijke vaardigheden. De kandidaten die dinsdag kennis maakten met de ondernemers hebben hun eerste maand bij ‘Me University’ van coach Jos de Groot behaald en beginnen deze week met hun stageperiode van twee maanden bij één van de werkgevers in Stadshart Amstelveen.

Wethouder Werk en Inkomen Marijn van Ballegooijen: “Mooi om dit project samen met Unibail-Rodamco-Westfield te doen. Zij geven onze inwoners begeleiding en een kans op een baan. Prachtig dat deze inwoners hun kans grijpen om aan het werk te gaan en zo te werken aan hun toekomst.”

Bart van Twillert (Country Manager Unibail-Rodamco-Westfield) voegt toe: “Onze winkelcentra liggen in lokale gemeenschappen en zijn een bron van werkgelegenheid. Dat belang willen wij onderstrepen door een actieve rol te spelen tussen werkzoekenden en winkeliers. Daarbij werken we samen met de gemeente en andere partners, die de kandidaten vinden en opleiden tot waardevolle krachten voor de retail- en hospitalitysector. Wij zijn verheugd dat wij – dankzij deze partners – met een gemotiveerde groep kandidaten dit mooie project kunnen uitrollen.” Bij een succesvolle uitkomst willen de initiatiefnemers de samenwerking blijven doorzetten.

Het initiatief URW for Jobs is in 2016 gelanceerd door Unibail-Rodamco-Westfield als onderdeel van de CSR strategie “Better Places 2030”. De eerste editie was in Citymall Almere in 2016. In 2017 en 2018 deed Stadshart Zoetermeer ook mee in samenwerking met stichting Studeren en Werken op Maat, Stap voor Stap Job coaching, Emma at Work en later ook met Randstad Participatie en Werkgeversservicepunt Zuid-Holland.