Veel vermaak tijdens Historische Dag Bovenkerk

AMSTELVEEN – In Bovenkerk wordt zaterdag 14 september is de Historische Dag gehouden. Rond de Urbanuskerk en dorpshuis Noorddamcentrum hebben diverse activiteiten plaats. Bewonersplatform Bovenkerk wil samen met de Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus een nieuwe kerstgroep aanschaffen van de opbrengst van deze dag. De dag wordt gehouden van 11.00 tot 17.00 uur. De opening heeft 11.00 uur plaats voor de kerk. 

De toren van de Urbanus is weer open vanaf 10.00 uur en zondag vanaf 11.00 uur (monumentendag)  om te beklimmen en vanuit de toren kan men de verwoeste kerk zien. Op Monumentendag mag men gratis de toren in maar een donatie voor de kerstgroep wordt zeer op prijs gesteld.

Tijdens de historische dag zijn er diverse activiteiten voor kinderen zoals eendjes vangen en paardjerijden.

Daarnaast is er ook nog een echte ouderwetse poppenkast met o.a Jan Klaassen en Katrijn. Poppenkast kijken is gratis maar ook hier wordt een donatie voor de nieuwe kerstgroep op prijs gesteld. Een ritje in de paardenkoets kost 2.50 euro, of bij aankoop van twee Urbanus-repen mag de koper gratis een ritje maken.

Het Noorddamcentrum is het middelpunt van alle evenementen op deze dag met een tentoonstelling van oude foto’s en films van Bovenkerk. Frans Rosenberg en René Boerlage hebben alles uit de kast gehaald. De verhalen komen als vanzelf boven bij het bekijken van de historie van Bovenkerk. Twee zalen vol nostalgie.

Ook kan men nog napraten aan de bar of aan het terras met onder andere Discotheek Charlie uit een ver verleden.

Een van de hoogtepunten tijdens de Historische dag is een rondvaart op de Poel. De eerste vaart is voor genodigden waaronder burgemeester Tjapko Poppens. Deze start om 13.00 uur. Voor de rondvaarten moest op een eerder tijdstip worden ingeschreven.