Vermoedelijk witte bestelbus gebruikt bij liquidatie Wiersum

BUITENVELDERT – Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de gewelddadige dood van advocaat Derk Wiersum op woensdag 18 september 2019, gaat er vanuit dat een witte bestelauto is gebruikt als vluchtauto. Uit verklaringen en op bekeken videobeelden is te zien dat direct na het neerschieten van van Wiersum een witte bestelauto, lijkend op een Fiat Doblo, wegrijdt vanuit de omgeving van Imstenrade.

Op de Van Boshuizenstraat in Buitenveldert is de bewuste auto op beelden te zien. De rechercheurs houden er ernstig rekening mee dat er op dat moment twee personen in zitten. Normaal gesproken wordt een vluchtauto na een dusdanig ernstig feit ergens in brand gestoken om sporen te wissen. In de periode na dit ernstige misdrijf is er nergens een soortgelijke auto brandend of verbrand  aangetroffen.

Het rechercheteam dat sinds het doodschieten van Derk Wiersum onophoudelijk met het onderzoek bezig is, is op zoek naar meer informatie over de gebruikte vluchtauto en de twee inzittenden. Heeft u informatie over de bewuste auto en de mogelijke verdachten neem dan contact op met de Opsporings tiplijn 0800-6070. U kunt ook anoniem bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen via 079-3458999. Wilt u digitaal uw informatie kwijt maak dan gebruik van onderstaande link.

Foto: politie