Werkzaamheden knooppunt Ouderkerkerlaan nu echt gestart

AMSTELVEEN – De werkzaamheden aan knooppunt Ouderkerkerlaan zijn officieel gestart. Wethouder Rob Ellermeijer verrichtte donderdag 5 september de starthandeling van de sloop van het viaduct met Gerard Slegers van de Vervoerregio Amsterdam. De voorbereidende werkzaamheden begonnen al in juli. Het knooppunt wordt aangepakt voor een betere doorstroming en veiligheid. 

Veiligheid en doorstroming
“De aanpak van het viaduct is nodig voor een betere verkeersveiligheid en doorstroming, maar ook vanwege de aankomende werkzaamheden aan de A9”, meent de wethouder. “Voor de fietsers wordt een tunnel aangelegd ten zuidoosten van het viaduct, zodat ze het knooppunt veiliger kunnen passeren.”

Belangrijk knooppunt
Het knooppunt Ouderkerkerlaan is een belangrijke OV-verbinding van Noord met Zuid en Oost met West. “Hier komen tram- en busvervoer samen. Naast betere doorstroming en veiligheid zorgen we ook voor een goede overstap tussen verschillende vervoersvormen. Ook komen er meer fietsenstallingen”, aldus Ellermeijer. Gerard Slegers (VRA) beaamt: “Het wordt een modern OV-knooppunt met betere faciliteiten voor fietsers en voetgangers. Volgens ons moet dat met dit ontwerp gaan lukken.”

Werkzaamheden
Het nieuwe knooppunt Ouderkerkerlaan is naar verwachting in september 2020 klaar. Tijdens de werkzaamheden wordt er alles aan gedaan om de overlast voor het verkeer en omwonenden zo veel mogelijk te beperken. Het viaduct blijft tijdens de werkzaamheden geopend. De Beneluxbaan onder het viaduct blijft ook open, maar wordt tijdelijk versmald. Fietsers worden omgeleid. 

A9
Het knooppunt Ouderkerkerlaan is één van de verkeerspunten in het zogenoemde ‘onderliggende wegennet’ van Amstelveen, die worden aangepakt in aanloop naar de verbreding van de A9.