World Cleanup Day 2019 in Amstelveen

AMSTELVEEN – Het is Wereld Schoonmaak Dag, World Cleanup Day, op zaterdag 21 september. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar is in meer dan 160 landen aandacht voor zwerfafval en worden talloze schoonmaakacties gehouden. Amstelveen doet natuurlijk mee! Ons doel is om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen.

Zwerfafval schaadt het milieu en het ziet er gewoon zoveel prettiger uit als het buiten schoon is. Steeds meer mensen zijn zich hiervan bewust en willen zo min mogelijk afval creëren en als het er is, het zo goed mogelijk verwerken zodat het niet in ons milieu terecht komt. Heel Amstelveen wordt opgeroepen om de handen uit de mouwen te steken. Samen kunnen we namelijk echt iets doen aan zwerfafval.

Waar en wanneer?
De World Cleanup Day van zaterdag 21 september vindt plaats vanuit Villa Randwijck, Buurtkamer De Arc, Alleman, Pluspunt, Buurtkamer KKP, De Bolder, De Meent, De Meerkamp en Westend. De inloop voor de deelnemers is vanaf 09.30 uur. Koffie, thee en limo staan klaar. Vanaf 10.00 tot 12.00 uur is iedereen buiten om zwerfafval op te ruimen. Vanaf 12.00 uur worden de deelnemers op hun startlocatie getrakteerd op koffie, thee of limo met gebak voor een volle zak.

Het opruiminitiatief wordt ondersteund door de gemeente Amstelveen. Het gebak wordt aangeboden door de AH filialen van Amstelveen.

Aanmelden
Zet de World Cleanup Day in je agenda en doe mee met je gezin, buren, vriend of collega. Hoe meer mensen meedoen, hoe schoner het wordt. Graag aanmelden bij Anne Marie van Leent via annemarie.van.leent@xs4all.nl of telefonisch via 06 1521 9359.