Zakelijk directeur Els Ottenhof vertrekt bij Cobramuseum

AMSTELVEEN – Na ruim twintig jaar bij het Cobra Museum voor Moderne Kunst werkzaam te zijn geweest, waarvan de laatste negen jaar als zakelijk directeur, heeft Els Ottenhof besloten op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. Per 1 november 2019 vertrekt zij bij het museum in Amstelveen.

Els Ottenhof (1959) trad in april 1999 in dienst bij het Cobra Museum als hoofd algemene zaken en was sinds 1 december 2008 adjunct directeur. Sinds 2010 vormde zij, na een periode als waarnemend directeur, samen met artistiek directeur Katja Weitering de directie van het Cobra Museum. In die periode ontwikkelde het museum een ambitieus programma met een aantal aantrekkelijke en goed lopende tentoonstellingen, waaronder Klee & Cobra, Het begint als kind, From the Guggenheim Collection en Miró & Cobra.

Foto: Cobra Museum voor Moderne Kunst