31-jarige vrouw uit Uithoorn aangehouden vanwege beheren IS-appgroep

UITHOORN – Een 31-jarige vrouw uit Uithoorn is aangehouden omdat ze een jihadistische groep op het socialmedianetwerk Telegram zou hebben beheerd. De groep GreenB1rds draagt het gedachtegoed van Islamitische Staat uit en roept op tot de gewapende strijd.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de vrouw van opruiing tot een terroristische misdrijf, het verspreiden van opruiende geschriften en deelname aan een terroristische organisatie. Ze zou ook hebben geholpen bij training voor een terreuraanslag. De vrouw werd al vervolgd omdat ze in 2015 zou zijn uitgereisd naar IS-gebied in Syrië.

In de appgroep worden berichten van het persbureau van IS gedeeld en filmpjes, onder meer van een zelfmoordaanslag en instructies voor het maken van een bomgordel.

De vrouw is vandaag voorgeleid en voor twee weken in bewaring gesteld.

Via onze mediapartner NH.