Afsluiting A10: houd rekening met uur vertraging

AMSTELVEEN – De afsluiting van de A10 van 1 tot en met 3 november gaat voor veel overlast zorgen. Vertragingen kunnen mogelijk oplopen tot een uur, zegt verkeersmanager Niels van den Brink.

De aanpassingen die worden gedaan aan station Amsterdam Zuid zijn ingrijpend en daarom zal dit deel van de A10 gesloten zijn tussen donderdagavond 22.00 uur en maandagochtend 5.00 uur. Gedurende het weekend worden de sporen en het perron verwijderd om een nieuw dakdeel van 15 bij ruim 70 meter te kunnen plaatsen op het station.

Lees ook: Dit weekend ernstige verkeershinder door megaoperatie A10 Zuid

Tijdens een normale vrijdagochtendspits razen er zo’n 10.000 voertuigen per uur voorbij op dit deel van de A10. Dit verkeer zal aankomende vrijdag een andere route moeten rijden. Hierdoor zullen de omliggende wegen hoogstwaarschijnlijk dichtslibbing en moeten reizigers volgens van den Brink rekening houden met ongeveer een uur extra reistijd.

Helaas biedt het spoor geen alternatief zonder vertraging. Er is tijdens dit weekend geen treinverkeer mogelijk tussen station Amsterdam Zuid en station Amsterdam RAI. “Reizigers die naar de Zuidas willen moeten omreizen met de metro. Zondag zullen de treinen weer mondjesmaat rijden”, aldus Van den Brink. Het beste advies voor korte afstanden? “Pak de bus of fiets!”