Afvalbrengstation als proef elke zondag in oktober geopend

AMSTELVEEN – Het afvalbrengstation in Amstelveen is in oktober als proef op elke zondagmiddag open. Dit is een uitbreiding van de dienstverlening. Afgelopen maand was dit ook het geval. Toen kwamen elk uur 75 Amstelveners op zondag hun afval brengen. Deze maand zal het station op zondag tussen 12.00 en 16.00 uur geopend zijn. 

Doordeweeks komen zo’n 60 tot 70 Amstelveners per uur hun afval brengen bij het Afvalbrengstation aan de Grutterij op bedrijventerrein Legmeer. De zaterdag is koploper met 106 bezoeken per uur.

Wethouder Floor Gordon (afvalbeheer): “We zien het aantal bezoekers aan het afvalbrengstation de afgelopen jaren steeds toenemen en dat is goed voor het hergebruik van grondstoffen. We willen niet alleen meer afval laten hergebruiken maar vooral onze dienstverlening uitbreiden. Amstelveners maakten in september volop gebruik van de zondagopenstelling. Ik roep ze graag op ook in oktober hier gebruik van te maken. Daarna kunnen we aan de slag met de evaluatie van de proef”.

Kijk voor de reguliere openingstijden op www.amstelveen.nl/afval