Amstelveen heeft eigen USE IT map voor jonge toeristen

AMSTELVEEN – Na Leeuwarden, Leiden en Nijmegen kent nu ook Amstelveen als Nederlandse stad geen geheimen meer voor jonge toeristen door de Engelstalige USE-IT map. De USE-IT Amstelveen map is samengesteld door jonge Amstelveense locals om jonge toeristen en expats wegwijs te maken in de stad. Dinsdag 8 oktober ontving wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) in het P60 Café het eerste gedrukte exemplaar uit handen van makers Aura van Vliet, Mitchell Stroebel en Antoine Julien.

‘Amstelveen, secret part of Amsterdam Metropolis and next to Amsterdam Schiphol airport. Home of 130 nationalities and the biggest student campus of Northern-Europe.’ De door P60 uitgegeven map laat er geen misverstand over bestaan dat Amstelveen het ontdekken waard is.
Een paar zinnetjes Nederlands, een korte geschiedenis van Amstelveen, een plattegrond met onmisbare markers als Food, Cash machine, Public transport en Chill. De map geeft snel een fraai vormgegeven overzicht van wat waar te beleven is in de stad.

In een vlotte, humoristische stijl wordt de jonge toerist meegenomen naar alles wat Amstelveen een jongere te bieden heeft. Het Oude Dorp, de twee musea, de festivals in het Amsterdamse Bos, ANNA en P60, teveel om op te noemen. Met een act like a local tip als klagen over het weer en local tip ’the smallest bar in town’ weet de toerist precies waar hij aan toe is in Amstelveen. Zelfs de avonturen van Het Zwijntje – Sammie the pig – ontbreken niet op de coole stadsmap.

Nieuwsgierig geworden? De map is gratis te downloaden via: https://www.use-it.travel/cities/detail/amstelveen/

USE-IT Europe maps
In 2005 werd de eerste USE-IT map voor jonge toeristen gemaakt in Gent (België) en won al snel aan populariteit. Een paar jaar later in 2008 werd de internationale organisatie USE-IT Europe opgericht om meer jonge mensen te helpen om hun eigen stadsmap te maken. De gratis stadsmap voor jonge low-budget toeristen beslaat momenteel 34 Europese steden in o.a. België, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Polen, Portugal, Kroatië en Cyprus.
Meer informatie: https://www.use-it.travel/home