Amstelveen krijgt eigen Uitagenda

AMSTELVEEN – Gemeente Amstelveen krijgt een eigen Uitagenda. De gemeente ontwikkelt een aparte website waarin op een rijtje staat welke activiteiten er in de stad te doen zijn. Hierbij krijgt de gemeente hulp van verschillende branches die input voor de invulling leveren tijdens inspiratiesessies.

Er hebben al twee inspiratiesessies plaatsgevonden. Hierbij waren alle grote én kleine kunst- en cultuurinstellingen en culturele initiatieven aanwezig. Ook kon de recreatie- en toerismebranche zijn input geven. Het belangrijkst voor de gemeente is dat alle betrokkenen achter de nieuwe toeristische website en Uitagenda staan. Herbert Raat, wethouder Kunst en Cultuur: “Alleen met hun input kunnen we iets moois neerzetten waar iedereen blij van wordt. Zowel de toeristische en culturele organisaties als de Amstelvener en de bezoekers van Amstelveen.” Volgens Raat is op dit moment de informatie online te versnipperd en lastig te vinden. “Amstelveen verdient een platform waar alle activiteiten die de stad rijk is overzichtelijk bij elkaar staan.”

Floor Gordon, wethouder Economische Zaken, meent dat een website waarop toerisme, sport, recreatie en cultuur samenkomen ervoor zorgen dat Amstelveen op de kaart wordt gezet als stad waar naast werken ook goed te recreëren is. Ook zegt ze dat het goed is dat Amstelveen de mogelijkheid biedt om meer gerichte en actuele informatie te bieden aan regionale, nationale en internationale bezoekers.

De sessies hebben tot nu toe goede ideeën opgeleverd. Voor de partijen is het van belang dat de website aansprekend is voor Amstelveners door de verhalen van échte Amstelveners te vertellen en moet ook rekening gehouden worden met de internationale bewoners. Amstelveen telt namelijk een internationale bevolking van 20 procent.

Meer informatie over de nieuwe website en Uitagenda volgt nog nadat alle input is verzameld en er meer duidelijkheid is over de uiteindelijke invulling en het uiterlijk. De lancering zal volgend voorjaar plaatsvinden.