Arjan Ederveen en Jack Wouterse met ZIN in Griffioen

 De derde samenwerking van Arjan Ederveen en Jack Wouterse, na Tocht (2009) en Walden (2016), heet simpelweg ZIN. ZIN in het leven of wat is de ZIN van het leven? ZIN is in ieder geval de afsluiting van een tragikomische trilogie over afscheid, vriendschap en de tijd die verstrijkt. De voorstelling is zaterdag 5 oktober in cultuurcentrum Griffioen te zien.

Rasartiesten Arjan Ederveen en Jack Wouterse schotelen ons opnieuw een bonte stoet aan personages voor. We zien twee TV-koks op leeftijd. De TV-sterren worstelen met de werkdruk van de dagelijkse middagshow en blijken niet meer de vrienden voor het leven te zijn die ze ooit waren toen ze begonnen. Ze bespreken hun angst voor ziektes en voor naderende medische onderzoeken nu ze van een zekere leeftijd zijn. Niemand levert toch vrijwillig zijn drol op een stokje in bij de dokter.

Daarnaast is er het verhaal van de keukenromanschrijfster, mateloos populair en haar nieuwste boek wordt verfilmd, maar wie heeft het eigenlijk geschreven? Ze heeft haar min meegenomen, maar wat is dat eigenlijk, een min, en welke rol speelt die in het geheel? Is haar min haar hele leven haar rolmodel geweest of heeft de min haar juist leeggezogen? Haar einde nadert met rasse schreden: gaat ze het einde van de voorstelling halen?

Ondertussen verglijdt de tijd in deze absurdistische en komische voorstelling, waarin de heren opnieuw hun komische en tragische talenten voor het voetlicht brengen.

Regie: Gerard Jan Rijnders. Cast/spel: Arjan Ederveen en Jack Wouterse.

Zaterdag 5 oktober, aanvang 20.30 uur. Meer informatie: Cultuurcentrum Griffioen